maandag 9 januari 2012

Intake Wereldkinderen - het land staat vast!

En het land is.... (heel verrassend) ...Zuid Afrika! Het staat nu echt definitief vast. 

 
Volgens Wereldkinderen zijn we 'echte Afrika-mensen', tenminste zoiets of iets soortgelijks zei onze contactpersoon.
 Erg leuk om zo bevestiging te krijgen van wat je zelf al wel dacht.


Uiteraard heeft ons toekomstig kindje ook recht op privacy, dus we kunnen niet alles van het gesprek delen, maar we hebben wel een paar nieuwtjes:
 • Leeftijd - De leeftijd is van 0 - 36 maanden, waarbij onze contactpersoon aangaf dat ze een babytje (dan spreek je toch wel over een jaar) eigenlijk wel heel goed bij ons vond passen, maar dat ze weet dat we ook super blij zijn als we een voorstel krijgen van een kindje van twee jaar. En dat is waar. Dus grote kans dat het een jong kind wordt, maar ietsie ouder zou dus ook kunnen.
 • Doop - De kindjes worden in Zuid-Afrika niet gedoopt, zodat dit 'thuis' kan plaatsvinden. Dat was een mooie verrassing om te horen.
 • Zorg - Medische zorg en 'gewone' zorg is in Zuid-Afrika erg goed. De kindjes worden qua eten en drinken eerder verwend dan dat ze tekort krijgen. Sommige kindjes zijn ondervoed geweest, maar als ze eenmaal in het tehuis zitten dan gaat de fles regelmatig rond en ook nog wel eens extra. Als er nl. 's nachts 1 kindje wakker wordt en die krijgt een flesje, dan krijgt de hele zaal maar direct ook een flesje. Waarschijnlijk krijgen we dus een lekker eter : )
 • Volgende stap - Het eerstvolgende is dat we nu post krijgen met allerlei formulieren, e.d. en onze officiële aanvraag. Ook gaat na betaling van een bep. bedrag het vertaalwerk al beginnen van onze rapport (wat de Raad van Kinderbescherming in Rotterdam uitstekend had gedaan, zodat daar geen vragen meer over waren) en de aanvraag e.d. 
 • Landenintake - In Januari of Februari krijgen we de landenintake. Dan krijgen we van alles te zien en horen over Zuid-Afrika, de cultuur, beelden van de tehuizen, enz. Dat is met andere aanstaande ouders. 
 • Papieren naar Zuid-Afrika: Na deze bijeenkomst mogen we al starten en al onze spullen in orde maken om richting Zuid-Afrika te gaan. We krijgen daar nog info over, maar denk aan een brief vanuit de kerk, een fotoboekje, eigen geloofsbrief, enz. 
 • Wanneer een voorstel? - Al met al moeten we bereikbaar zijn vanaf het moment dat je spullen in Zuid-Afrika liggen en voor de zekerheid al vanaf de landenintake. Het voorstel zou dit jaar al kunnen zijn, maar het is niet te verwachten dat dit in de 1e helft van het jaar al zal gebeuren, maar je weet maar nooit. Momenteel zoeken ze in Zuid-Afrika nog iets langer naar mogelijkheden voor Zuid-Afrikaanse adopties, zodat dit de buitenlandse adopties met zo'n 3 maanden kan vertragen. Dus 2013 zou ook kunnen.


Dat was onze update. Een belangrijke nieuwe stap is gezet. Het was een goed en leuk gesprek. We waren wel echt heel erg zenuwachtig van tevoren, je hebt altijd maar een kans om je eerste indruk te maken, natuurlijk, maar het liep heel vlot. Aan het eind waren we zeg maar 'helemaal los'.  Onze contactpersoon bleek ook fan van Didi te zijn, ontdekten we op het laatst dus dat was wel grappig. Kleurrijk he... past ook bij Afrika : )Bedankt voor al het meeleven in welke vorm, op welke manier dan ook! Binnenkort zullen we wat info over Zuid-Afrika online zetten.

Hartelijke groeten,

Eize en Annemieke

2 opmerkingen:

 1. wat een verrassing dat het voor ons gevoel best wel snel gaat zo allemaal.
  voor jullie zal het niet snel genoeg kunnen gaan denk ik.
  heel veel succes met de voorbereidingen en we hopen dat dit jaar jullie wens in vervulling mag gaan.

  herman en janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat mooi om te lezen allemaal. Ik hoop met jullie dat het kindje zo snel mogelijk komt!

  BeantwoordenVerwijderen