maandag 23 januari 2012

Procedure gestart: papierwerk!

Vandaag zijn we gestart met de procedure. Eerst zijn we vanochtend naar Wereldkinderen geweest om van alles over Zuid-Afrika te horen, een stukje film te zien en met 3 andere stellen te praten. Twee van deze stellen gingen voor een tweede kindje. Het was bijzonder om te merken dat iedereen gelovig is en dat ze in Zuid-Afrika ook echt matchen vanuit praktisch oogpunt in combinatie met bidden tot God. Er komen bij de matching dus geen advocaten kijken. Heel veel stellen hebben daardoor achteraf ook echt het gevoel dat dit het kindje is dat God voor hen heeft bedoeld. Ze werken dus (vanaf het moment dat je procedure is gestart) niet of nauwelijks met wachtlijsten in Zuid Afrika. Mooi om te zien, ook bij de andere stellen hoe dat besef er echt is: wachten kan moeilijk zijn, maar als je nog geen voorstel hebt, dan betekent dat meestal niet dat er geen kindje voor je is, maar dat 'jouw kindje' gewoon nog niet ver genoeg in de procedure is.

Vanaf nu breekt wel een hele drukke tijd voor ons aan. We moeten een lijst van wel zo'n 15 verschillende administratieve dingen regelen, zoals eigen brieven aan de mensen in Zuid-Afrika, brief van de kerk, andere referentiebrieven, je eigen karakter, woonsituatie en financiën omschrijven, fotoboek, Verklaring Goed Gedrag, uittreksel van huwelijksregister (uit Kampen) paspoorten laten waarborgen door de notaris, en zoveel meer... We krijgen het nog druk!



Vandaag nogmaals gehoord dat de wachttijden echte uitschieters kent, van 4 maanden na verzending van je gegevens naar Zuid-Afrika tot en met 14 maanden...het is maar goed dat we hierbij weten dat God alles leidt. De wachttijd die zal volgen na deze drukke periode van alles in orde maken, zal vast een lastiger stadium zijn. Maar vooralsnog geen tijd (en zin) om daar al over in te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten