zondag 27 mei 2012

Pinksteren, Boboti, mooi lied en boek

Vandaag Pinksteren. De wereldwijde kerk begon vanaf Pinksteren echt vorm te krijgen. Na Pinksteren gingen de nieuwe christenen vanuit Jeruzalem terug naar hun geboortelanden en verder en verder... en zo kwam het mooiste, het beste nieuws ook in Zuid-Afrika, in de Lage Landen aan de zee en in zoveel andere landen. Dit geeft een extra groot gevoel van verbondenheid met dat mooie land waar we snel heen hopen te gaan.

Even een leuk plaatje tussendoor. Is dit haar niet geweldig?



Galaten 3
26 Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus.
27 Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed.
28 Daarbij is het niet van belang dat men Jood is of Griek; daarbij is het niet van belang dat men slaaf is of vrije; daarbij is het niet van belang dat men man is of vrouw; want allen bent u één in Christus Jezus.

Boboti
Okee, onze hoofden bij Zuid-Afrika. Tijd om het Zuid-Afrikaanse kookboek uit de kast te pakken. Er staat nu een echte Boboti-schotel in de oven. Heel anders dan uit de supermarkt. Een voorloper van de Boboti schijnt oorspronkelijk uit Nederland naar Zuid-Afrika te zijn gebracht. Zou dat waar zijn? Het schijnt in Europa te zijn gekomen door de kruisvaarders die kurkuma meebrachten uit het Oosten. 

Lied
Ook kreeg ik vandaag een heel mooi ontroerend liedje doorgestuurd van Schoonzusje C. Ik wil het graag delen. Het gaat over Ruth, maar wat een overeenkomsten met adoptie.... behalve dan dat ons kindje er zelf niet bewust voor kiest nu, des te meer reden om er alles aan te doen wat in ons vermogen ligt om van dit kindje te houden, het te verzorgen, weerbaar te maken voor de wereld om ons heen...



Wachten
O ja, onze papieren liggen nu ongeveer 2 maanden in Zuid-Afrika. Vanaf 3 - 4 maanden wordt het echt spannend. Begin juli zullen de zenuwen wel gaan opspelen, verwachten we : )

Boek
En nog een plaatje van een gaaf boek dat we pas kochten voor ons Afrikaanse Koningskindje straks. Over een dier dat  in Zuid-Afrika van nature voorkomt. En over 'magisch denken' van peuters/kleuters (geloven dat je fantasiewereld echt waar is). Een aanrader!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten