donderdag 14 juni 2012

Zo welkom!


Twee keer op een dag een berichtje...maar ik vond nog een gedicht, zo mooi!
En een aantal prachtige plaatjes die ik graag deel.


 Wachten is momenteel pittig. Ik weet eigenlijk ook niet waarom nu opeens. Onze papieren liggen nog geen drie maanden in Zuid-Afrika maar het verlangen is erg groot en gaat heel diep. Jongen of meisje, leeftijd, special needs...het lijkt allemaal niets uit te maken - als we ons kindje maar in onze armen konden sluiten.


 Wat niet helpt is dat ik (Annemieke) al weken wacht op uitsluitsel over mijn werk. Of ik op de huidige school kan blijven werken of overgeplaatst wordt naar een andere school. Ik wil super graag op de school blijven waar ik nu werk. Als je geduld zo dubbel op de proef wordt gesteld is het soms lastig. Alsof je maar een bepaalde mate van geduld hebt en dat je met zoiets extra's  eigenlijk niet genoeg geduld in het vat hebt zitten om nog uit te kunnen putten....klinkt dat een beetje logisch?  Ik probeer elke dag in de handen van God te leggen. Soms lukt dat heel goed, soms wat minder. Dus hebben we wat plannen gemaakt ter afleiding en denken we nog na over een paar projectjes. We moeten ook 'gewoon' onze houding in deze nieuwe situatie even vinden, denk ik. 


Nu het gedicht:

Normaal...

Wat is normaal?
Iemand met twee armen en benen
en aan elke voet vijf tenen?
Ben je minder als je voetjes anders staan
of je loopt iets anders dan de rest.

Maakt dat je minder mens of juist meer?
Elk mens is uniek met zijn eigen bijzonderheden.

En echt normaal ben je misschien pas dan
wanneer je een ander durft te accepteren,
als je door een handicap heenkijkt
en je ieder medemens als gelijke behandeld.

©niet bekend - van dezelfde site als het vorige gedicht.


 
 

6 opmerkingen:

 1. Heel erg herkenbaar dat het wachten zwaar valt en dat je maar een bepaalde hoeveelheid spanning aan kan. Ik hoop voor je dat je op je school kan blijven want na de vakantie op een andere school beginnen en het wennen aan alle nieuwe dingen die daarbij horen en tegelijkertijd het wachten op jullie kindje is best pittig.
  Sterkte met wachten!
  Groetjes van Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Annemieke,
  mag ik een plaatje kopiëren van je blog? Het gaat om de bovenste. Die vind ik zo mooi...
  Hoe is het nu met het wachten? Soms kan het je ineens overvallen he? We denken aan jullie en hopen voor jullie dat er snel bijzonder nieuws te melden is. Tot die tijd wensen we jullie samen veel zegen en kracht toe van onze God!
  Gr. Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Antoinette, dank je wel voor je meelevende opmerkingen. God bless you!

  Suzanne, we denken ook aan alle andere wachtenden en in het bijzonder aan de mensen die we kennen, jullie, mijn schoonzus en zwager, anderen waarvan we het gezicht nu kennen.... Het is goed om elkaar te bemoedigen, dank je wel daarvoor. Jullie ook geduld en kracht van onze God toegewenst. Natuurlijk mag je het plaatje gebruiken, ik heb ze van Pinterest.

  Groetjes,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Annemieke,
  please email me. I am wondering if you would like to correspond.
  Sincerely,
  Stephanie Hardenbrook
  Pure Modesty
  puremodestyinfo at gmail dot com
  You can write in Dutch and I will translate. Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Annemiek en Eize,

  Wat kan het wachten moeilijk zijn.
  Ik vertelde mezelf altijd dat elke dag die voorbij ging een dag dichterbij ons kindje zou zijn! Is er al meer duidelijkheid over je baan?

  Groeten
  Helena (Yahoo)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Helena,

  Beetje laat, maar nee, er is nog geen duidelijkheid. Lastig maar heb het inmiddels weer losgelaten. Eerst vakantie vieren en daarna maar beginnen met solliciteren en misschien wordt het toch nog wat op de oude school (vervanging). Bemodigende gedachte geef je, dank je wel. Ik moet nog steeds erg 'in de maillijst komen'. Waar ben jij ergens in de procedure? Wacht, ik kopieer dit wel even de maillijst, is net zo gemakkelijk. Groetjes,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen