maandag 22 oktober 2012

Laatste nieuws - cijfertjes


(Eerdere info over cijfertjes hebben we eraf gehaald omdat dit misschien niet is toegestaan. De volgende info is wel vrij.)

 Vorig jaar zijn er 23 kinderen vanuit ZA in NL gekomen en het jaar ervoor 21. De drie jaren daarvoor zat dat aantal ruim boven de 30. (Bron: http://www.adoptie.nl/WSMdocument/documents/Trends_en_analyse_2007__2011.pdf) 

Zoals het nu is, zou 23 kinderen geweldig zijn, maar het lijkt er op dat het aantal lager zal zijn. Dit maakt een beetje verdrietig: zoveel wezen (meer dan 5 miljoen) in ZA, waarvan meer dan een miljoen geadopteerd zou kunnen worden...en slechts een klein aantal kinderen die ook echt in een gezin terecht zullen komen. En aan de andere kant zoveel stellen ( en soms singles) die niets liever willen dan een kindje in hun leven verwelkomen en een thuis geven. Er zullen vast 100.000 redenen zijn waarom en hoe...maar het blijft rot. Dat is het gevoel voor nu.

Morgen maar weer erover heen stappen en positief verder, maar voor nu even de ruimte nemen en het gevoel een dagje toelaten...

PS. Wat zijn harde cijfers toch een rotdingen! :- (

4 opmerkingen:

 1. Teleurstellend...
  We bidden ook voor jullie.

  Gr. Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat staat dat scheef tegenover elkaar he?
  Heel veel wezen en maar zo weinig adopties...
  We kunnen het ook niet goed begrijpen waarom het lang moet duren. En zo te lezen zit je er doorheen. Wat is het moeilijk he om te wachten. Zo onzeker.
  Sterkte.
  Maar bedenk dat jullie kindje waarschijnlijk nu ook op jullie zit te wachten en dat jullie op Gods zijn tijd bij elkaar mogen komen. Wie weet zijn jullie nu al gematcht!
  Groetjes van Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Lastig he! We hebben ook ondervonden dat het wachten soms zo lang kon duren en dat het soms zo zwaar kan aanvoelen. En dan altijd weer proberen positief te blijven.
  We denken aan jullie! Gr Arie&Marieke&Joshua

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zult zien dat op een gegeven moment het opeens voor elkaar is! Maar wachten duurd zo ontzettend lang voor ons mensen he?! Ik hoop echt dat het snel gaat gebeuren...en dan begint het hele avontuur pas natuurlijk.
  Ik heb een ethiopische man en wij hebben vier kinderen, gemengd van kleurtje dus. Grappig maar mijn kinderen hadden nooit in de gaten dat ze allochtoon waren, totdat ze dat op de middelbare school te horen kregen bij een lesprogramma! (wij wonen hier in een multiracionaal wijkje). Ze kwamen toen ook opeens op een witte middelbare school, maar ze hebben daar nooit problemen mee. Onze jongste zei eens tegen mij (hij was toen ongeveer drie), terwijl hij naar zijn arm keek ; 'wat ben ik blij dat ik net zo wit als jou ben mama!" terwijl hij poepjes bruin was door het zomerzonnetje haha!
  Ik weet hoeveel mensen een kind willen adopteren, en hoeveel kinderen er zijn die geadopteerd zouden moeten worden.. Ons is ook diverse malen door huilende ouders (!) gevraagd of wij hun kindje mee wilden nemen naar nederland, in de hoop dat wij hun een betere toekomst zouden kunnen bieden. Je moet er als moeder toch niet aan denken dat je dat moet doen! Afschuwelijk vond ik het, vreselijk voor die ouders, maar ook vreselijk om uit te leggen dat dat zo maar niet kon. Ze waren echt hopeloos voor hun kinderen.
  Ik denk dat jullie kindje echt een geluksvogeltje is hoor, hij of zij komt in een heerlijk nestje en je zult zien dat vader en moeder zijn superleuk is!

  BeantwoordenVerwijderen