woensdag 5 december 2012

Thuis

Thuis...wat een mooie naam voor een boek over adoptie.
Dit boek kregen we van mijn ouders. Het is een geweldig praatboek over adoptie.
Er staat informatie vooraf over het gebruik van het boek, daarna een verhaal (wel voor iets oudere kinderen v.a. groep 3 ongeveer) en dan allemaal vragen die kinderen zouden kunnen stellen met suggesties voor antwoorden. 
Thema's als hechting, loyaliteit, rouw e.d. komen duidelijk naar voren.
Niet alleen voor ouders, ook andere familieleden kunnen er misschien iets mee. 
Een lief Sinterklaascadeautje!

 
Thuis

                                                                                           Ook hier te verkrijgen.

Verder is het 'adoptiejaar' nu wel zo'n beetje afgesloten voor ons. Vanaf 1 december is het zomervakantie in Zuid-Afrika, dus geen adopties meer dit jaar.  Ik ben zo blij dat we een uitstapje naar Londen konden maken afgelopen week. In deze donkere dagen waarin bij velen de wachtdip ontstaat, hielp dat echt om met andere dingen bezig te zijn.

Ik las op Pinterest nog een quote met betrekking tot adoptie: 'overleef nu, huil later' (geloof dat het gepind was door Jitske). Soms kan het zo voelen. We proberen onze afstand een beetje te houden, zeker in deze feestelijke maand die we ons in het begin van het jaar misschien wel heel anders hadden voorgesteld. We proberen het een beetje te parkeren en toch volop voor een mooie maand te gaan waarin we onder andere de geboorte van het Kerstkind mogen vieren.

Alleen hoop ik dat we dit jaar geen opmerkingen - hoe goed bedoeld ook- over Elisabeth (uit de Bijbel) gaan krijgen die op latere leeftijd onverwachts nog een kindje kreeg. Dat soort verwijzingen helpen ons echt niet. We gaan 100 % voor adoptie en geven ons over aan Gods plannen daarmee, ook zonder wonderen is zijn weg goed.

Hartelijke groeten en allemaal een goede maand gewenst,

Annemieke

7 opmerkingen:

 1. Misschien toch fijn dat je in deze decembermaand, de spanning eventjes van je af kan zetten. Als je weet dat je niet gebeld kán worden, vlieg je ook niet gelijk met elk telefoontje in de stress he? Maar ik had ook aan het begin van het jaar gedacht dat jullie nu allang een kindje zouden hebben. Een troost, als je straks je kindje in de armen mag sluiten, ben je deze wacht periode ook zó weer vergeten! Dan komen er zoveel mooie nieuwe ervaringen voor in de plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Diana,
   Ja dat is zeker waar. In januari kunnen we weer met frisse moed vooruit kijken en december is voor reflectie en accepteren dat het dit jaar niet is. Als God het wil, kan 2013 dan 'ons jaar' worden.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat jullie dit boek hebben gekregen. Het lijkt me een erg mooi boek.

  Wel dubbel he zo'n decembermaand... Je had dit zo graag MET jullie kindje gevierd. En nu samen met hem of haar in de sneeuw gespeeld. Maar helaas nu nog niet...
  Sterkte met wachten en de knop omzetten in deze maand zodat je toch kan genieten.

  Heel herkenbaar dat je geen opmerkingen wil over het evt. nog zwanger worden. Grrr. Mijn nekharen gaan er ook nog steeds van omhoog staan. Mensen weten niet wat ze zeggen...

  Fijne feestdagen!
  Groetjes van Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele herkenbare gevoelens! Natuurlijk weet je dat het wachten uiteindelijk beloond gaat worden en zijn jullie sterk genoeg om het nog langer wachten aan te kunnen. Maar soms is het zo moeilijk he?!
  En die opmerkingen over zwanger worden, vaak goed bedoeld, kunnen heel erg kwetsend zijn.
  Wij leven erg met jullie mee en wensen jullie veel sterkte toe!
  liefs Jitske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Igor, Ingrid, Naomi & Gontse7 december 2012 om 07:14

  Wat een mooi en bijzonder boek! Echt een fijn cadeau voor jullie, met aandacht uitgezocht. Hopelijk helpen dit soort dingen je om de wachttijd door te komen en te relativeren of gewoon te overleven tot het telefoontje echt komt. Dat 2013 maar jullie jaar mag worden en dat jullie een brede rug mogen krijgen waar alle ondoordachte en nare opmerkingen zo langs kunnen afglijden!! Sterkte en geniet ook van de feestelijkheden deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is toch niet mogelijk om alles helemaal van je af te zetten, ergens blijft het spelen, maar toch hoop ik dat jullie een fijn kerstfeest kunnen vieren. Kerst is het feest van de hoop op een mooie toekomst, hoe die er dan ook uit zal zien.
  Dit boekje lijkt mij erg leuk hoor, ik ga het eens zoeken in de bieb om aan de jongste voor te lezen of misschien kan hij het zelf al lezen. Hij heeft namelijk een blonde juf die twee chineze kinderen heeft én er zitten nog meer geaddopteerde kinderen op zijn schooltje. Het intrigeerd hem mateloos (t is zo'n denkertje..) en hij heeft het daar heel vaak over. Misschien is dit boekje ook iets voor hem.
  Enne.. trek je niets aan van dat soort opmerkingen hoor! (als moeder wordt je continu door iedereen bekritiseerd dus dit heb je dan al onder de knie!)Je moet altijd vertrouwen op je intuítie en dit soort commentaren zullen wel goed bedoeld zijn, maar de persoon in questie heeft geen idee wat ze er mee oproepen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank jullie wel allemaal voor de lieve opmerkingen. Wie nog meer wacht ook heel veel sterkte deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen