donderdag 26 juli 2012

Nelson Mandela in de mode???

Interesting.... Nelson Mandela een eigen kledinglijn???  Wat moeten we ons daar bij voorstellen? Dit bericht lazen we in de Volkskrant van vandaag. Ik heb er op doorgeklikt en wat fotootjes gepind op Pinterest, ik zal ze hier ook onder zetten. Blijft leuk om het Zuid-Afrikaanse nieuws zo een beetje te volgen gedurende onze wachttijd.

Wel apart om 3 x 6 terug te zien in de merknaam, maar ja, dat zat in Mandela's gevangenisnummer en daar heeft hij natuurlijk zeker zelf niet om gevraagd. Toch vreemd om dat overal op de site terug te zien, voelt als christen toch een beetje alsof je iets heel fouts zit te bekijken....maar ja, zelfde verhaal natuurlijk met hotelkamer 3 x 6 of dat liednummer in Opwekking, je moet er ook niet bijgelovig mee omgaan, denk ik.


We zijn wel benieuwd... Wat vinden jullie hiervan? Te commercieel of een leuk idee? Mooie mode of niet? Of anders...

Nelson Mandela heeft een eigen kledinglijn

Door: Redactie (VK) − 26/07/12, 10:32 
Screenshot van de website 46664 fashion
Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika die vorige week 94 jaar oud is geworden, heeft zijn eigen kledinglijn gelanceerd. De lijn is 46664 gedoopt, als ode aan zijn gevangenisnummer in de tijd dat hij op Robbeneiland zat opgesloten.
 • Screenshot van de website 46664 fashion
In Zuid-Afrika is de kleding al op de markt, online is de collectie ook te koop. In de Verenigde Staten zal de lijn dit najaar bovendien gepresenteerd worden tijdens de New York Fashion Week.

De lijn bestaat niet uit het soort overhemden dat Mandela dat zelf doorgaans draagt, maar uit moderne T-shirts, broeken en jurken, en  zelfs schoenen, tassen en riemen. Een shirtje kost ongeveer 25 euro, en voor een herentrenchcoat moet zo'n 150 euro betaald worden. De kleding wordt in Zuid-Afrika gemaakt, en 7 tot 9 procent van de opbrengst gaat naar de 46664-foundation van Mandela.

De marketing wordt uitermate voorzichtig gedaan omdat de naam van Mandela niet vercommercialiseerd mag worden. Volgens de Amerikaanse licentiehouder geldt Mandela als 'iconische inspiratie' maar speelt hij geen directe rol in de campagne. De kleding zou de boodschap van 'sociale opmars' moeten uitstralen, en bedoelt zijn voor jongeren die een verschil kunnen maken.

Een aantal sterren schijnt bereid te zijn om de kledinglijn (die je uitspreekt als 'four, double six, six four') aan een beetje extra bekendheid te helpen, zoals bijvoorbeeld Charlize Theron en Beyoncé Knowles. De eerste 46664-galajurk zal ongetwijfeld binnenkort op de rode loper te zien zijn.


 

1 opmerking:

 1. Tja, wat moeten we hier nou van vinden....
  Zelf kan ik de link van Nelson Mandela en een kledinglijn niet leggen. Een beetje vreemd, is mijn eerste reactie.
  Er zal wel een gedachte achter zitten denk ik.
  En dan de cijfers. Volgens mij bestaat opwekkingsnummer 666 niet. Het springt van 665 naar 667. Dat hebben ze bewust gedaan.
  En om nou een gevangenisnummer op je kleding te hebben... Het trekt mij niet, maar dat is persoonlijk.
  Leuk dat je het hier ter discussie stelt. Ik ben benieuwd wat voor reacties je krijgt.
  Groetjes van Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen