zondag 8 juli 2012

3 maanden in Zuid- Afrika


Afgelopen week...
De afgelopen week lagen onze papieren 3 maanden in Zuid-Afrika. Eize en ik hebben afgesproken dat we vanaf dit moment het idee toelaten dat we gebeld kunnen worden. We moeten dus bereikbaar zijn. Dat is nog wel even wennen voor mij. Iemand die nooit haar mobiel heeft opgeladen...

 
Vandaag...
Vandaag is er voorbede voor ons gedaan in de kerk. De dominee verwoorde het heel mooi. Hij was vorige week bij ons op kennismakingsbezoek en vroeg ons of we behoefte hadden aan voorbede. Zelf hadden we er ook al over gedacht, dus stemden we snel in. Het is bijzonder om in een gemeente te zijn die zo met je meeleeft. Na de dienst voelde ik bemoedigende klopjes en twee oudere dames kwamen naar ons toe om ons te vertellen dat ze door de week voor ons bidden. Zó mooi. Net...
Net ontdekte ik een mooie haarverzorgingssite voor Afrikaans haar: http://mochamom-cherishmydaughter.blogspot.co.uk. Beetje overweldigend wel, maar goed, volgens mij was tip nr. 1 om vooral niet teveel met het haar te doen als het kindje nog wat jonger is. Verder had ik mijn collega al gevraagd wat echt belangrijk is, zij legde al het een en ander uit. Ook vertelde ze dat je het huidje veel (elke dag) moet insmeren met vaseline tegen uitdroging. Nu is vaseline restmateriaal van de petroleum(industrie), dus dat gebruik ik liever niet. Een vervanger is snel gemaakt: olijfolie, bijenwas en een beetje vitamine E (voor conservering). Maakt een mooie gele creme.


Plaatje van het blog:


Komende tijd...
De vakantie is gestart voor mij. Eize heeft eind juli een weekje vrij. We sparen dagen. Wel hebben we al allemaal activiteiten voor die ene week bedacht. Ook doen we vaker leuke dingen nu in het weekeind, samen naar het strand, de markt, broodje eten in de stad, filmpje doen, enz. We hopen volgende week lekker naar een Chinees wokrestaurant op een soort boot in Rotterdam te gaan. We moeten onze aandacht een beetje afleiden van het wachten. We kunnen volgende week gebeld worden maar net zo goed pas over een jaar, afhankelijk van waar ons kindje zicht in de procedures bevind. Spannend natuurlijk. Maar we houden vol! Het laatste wachten is nu echt begonnen!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Eize en Annemieke,

  De eerste 3 maanden zijn voorbij, nu wordt het spannend ik vond dit zelf ook toen de eerste 3 maanden omwaren.

  Hopelijk gaat snel de telefoon bij jullie!

  gr Arie,Marieke en Joshua

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Eize en Annemieke,

  3 maanden inderdaad echt een mijlpaal. En wat herkenbaar om de telefoon bij je te hebben. Ik vergeet hem ook zo vaak.
  Wat mooi dat er in de kerk voorbede voor jullie gedaan is. Geweldig als de gemeente zo met je meeleeft. Het wachten kan best zwaar worden en dan is het fijn als er mensen om jullie heen zijn die met jullie meeleven en voor jullie bidden.

  Lekker om je zo voor te bereiden he? Je te verdiepen in de verzorging van je kindje.
  In ZA hebben ze potten Aqua-creme. Heel goedkoop, lekker zacht en ruikt heerlijk. Wij hebben daar heel wat potten van ingeslagen. Hier is het niet te krijgen.
  Maar het is heel verschillend of de kindjes worden ingesmeerd. De ene wordt 3 keer per dag ingesmeerd en de nader nooit. Wij hebben het in het begin ook 3 keer per dag gedaan omdat ze dat gewent was. Volgens mij is het voor de hechting ook goed geweest. Maar nu doe ik af en toe haar kuiten nog want die zijn wat droog.
  Vaseline schijnt de huid te isoleren dus dat is ook niet goed. Bij de afrokapper hebben ze ook heerlijke baby-boddylotion. Dat heb ik ook een poos gebruikt.
  Over het haar heb ik me in het begin ook best druk gemaakt. Ik heb het ook toen het heel kort was geprobeerd te kamen. Maar dat deed best zeer. Mijn advies dus ook laat dat haar de eerste maanden maar lekker. Er zijn dan andere dingen belangrijker zoals wennen en hechten.
  Voor een meisje is een haarband of een speltje ook leuk.

  Groetjes van Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Kwam toevallig op jullie site terecht... leuk! Wij hebben 4 jaar geleden ook uit Zuid-afrika geadopteerd. (Special-need procedure, een meisje van 4). Ga jullie volgen op jullie avontuur.....

  Groetjes,
  Antoinette Muller

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip voor een bruin huidje (en het haar, de dag voor dat je het gaat wassen) gebruik organische cocosolie! Ik heb mijn kinderen (getint maar je kunt het voor alle huidjes gebruiken, ik gebruik het zelf ook) er altijd heerlijk mee ingemasseerd en gebruik het zelf voor mijn hele lijf. Niet voor mijn haar, daar is het te vet voor (voor dun sluik haar). Iedereen in ons gezin gebruikt de olie, die in koude hard wordt. Het is voor een kindje goed om te masseren (zie babymassage op het internet) ook voor oudere kinderen! Je stimileerd het lichaam er mee en zorgt voor goede coordinatie en een bonding.

  BeantwoordenVerwijderen