dinsdag 17 juli 2012

Regen hier, regen daar...

Niet alleen in Nederland is er veel regen... in Zuid-Afrika is het seizoen welliswaar anders, maar de gevolgen van het weer daar zijn toch wel heftig! Dit bericht komt van De Volkskrant:

Zuid-Afrika gaat gebukt onder kou en regen

15/07/12, 21:23  − bron: ANP/ AFP 
 
Het slechte en koude weer in Zuid-Afrika heeft dit weekeinde aan zeker drie mensen het leven gekost. Duizenden mensen zijn voor de zware regen en sneeuw geëvacueerd. Dat hebben regeringsfunctionarissen vandaag gemeld.
In de Oostelijke Kaapprovincie werden een 69-jarige man en een 44-jarige vrouw zondagochtend dood op straat aangetroffen. In de kuststad Port Elizabeth in dezelfde provincie verdronk één persoon en worden er twee vermist, nadat zij door het water waren weggespoeld. In de kuststad brachten reddingswerkers meer dan 2000 mensen in veiligheid, toen hun huis dreigde te overstromen.

In de afgelopen dagen is rond Port Elizabeth meer dan 100 millimeter regen gevallen.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3286939/2012/07/15/Zuid-Afrika-gaat-gebukt-onder-kou-en-regen.dhtml

3 opmerkingen:

  1. Hoi Eize en Annemieke, ik lees voor het eerst jullie weblog en nu kom ik dit bericht tegen! En dan te bedenken dat wij zelf de 13e zijn vertrokken uit Port Elizabeth... Wij hebben hier helemaal niets van meegekregen, wat erg zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsjoh...dan komt het wel heel dichtbij. Misschien na jullie vertrek ineens ontstaan? Of was het toen jullie er waren ook al koud/ regenachtig?

    BeantwoordenVerwijderen